Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2016

Ψήφισμα διαμαρτυρίας


           Ψήφισμα διαμαρτυρίας


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠ/ΚΩΝ       
Π.Ε. ΝΟΜΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ                                          Φλώρινα  15-09-16
Νερέτης 5                                                                    Αρ.Πρωτ. 3             
T.K. 53100,  Φλώρινα
http://sylekppeflo.blogspot.gr/
Πληροφορίες:
Οκουτσίδης Θεολόγος (6944433784)
               Προς:
                         Τον αντιπεριφερειάρχη Φλώρινας κ. Μπίρο Στέφανο
                         Τα σχολεία της Δ/νσης Π.Ε. Φλώρινας
                         Τα Μ.Μ.Ε

 «Άριστα 20» έδωσε ο πρωθυπουργός στο Υπουργείο Παιδείας για την εικόνα που παρουσίασαν τα σχολεία την πρώτη μέρα της σχολικής χρονιάς γιατί λειτουργούν  χωρίς προβλήματα με όλους τους εκπαιδευτικούς».
Καιρό τώρα, το Υπουργείο Παιδείας και η κυβέρνηση προσπαθούν να φτιάξουν μια εικονική πραγματικότητα για την κατάσταση στα δημοτικά σχολεία και στα νηπιαγωγεία. Τι συμβαίνει όμως στα αλήθεια;
ü Η νέα χρονιά ξεκινά με σοβαρά προβλήματα για τα σχολεία, με κενά σε εκπαιδευτικούς όλων των ειδικοτήτων, με άδεια ταμεία στις σχολικές επιτροπές και με τους γονείς να δίνουν τα όποια χρήματα τους έχουν απομείνει, για το κόστος της, κατά τ΄ άλλα, «δωρεάν» παιδείας.
ü Είναι πρόκληση να παρουσιάζει ο Υπουργός αυτή την πραγματικότητα ως «κανονικότητα» , να πανηγυρίζει και να καμώνεται πως «δεν υπάρχουν κενά και ελλείψεις».
ü Πώς γίνεται να μην υπάρχουν κενά όταν μέχρι στιγμή έχουν προσληφθεί λιγότεροι από 8.000 αναπληρωτές ενώ πέρσι προσληφθήκαν συνολικά 23.000 αναπληρωτές, με 3000 κενά να μένουν ακάλυπτα και περίπου 1000 εκπαιδευτικούς να συνταξιοδοτούνται  μέσα στο καλοκαίρι;
ü Όλος ο κόσμος έχει καταλάβει , ότι οι αλλαγές στο σχολείο γίνονται μόνο και μόνο για την εξοικονόμηση προσωπικού. Η «ποιότητα» στην οποία αναφέρθηκαν πολλές φορές ο υπουργός παιδείας και ο πρωθυπουργός είναι σχολεία και νηπιαγωγεία στα οποία καταλύεται  κάθε έννοια παιδαγωγικής διάστασης στα προγράμματά τους. Τα ολοήμερα τμήματα των νηπιαγωγείων μετατρέπονται σε παιδοφυλακτήρια.
ü Όμως  η επίθεση στο δημόσιο σχολείο δεν έχει τέλος και στο πλαίσιο αυτής της γραμμής είναι και οι αναφορές μερίδας των δημοσιογράφων της κρατικής τηλεόρασης που σιγά σιγά αρχίζουν να ανοίγουν το άλλο  μεγάλο μέτωπο, την αξιολόγηση.
ü Το «φτιασίδωμα» που προσπάθησε το υπουργείο να κάνει δεν μπορεί να κρύψει ότι όσο δεν γίνονται μαζικοί μόνιμοι διορισμοί και όσο τα σχολεία λειτουργούν με ελαστικά εργαζόμενους εκπαιδευτικούς, δημόσιο σχολείο δεν μπορεί να σταθεί!
Αγωνιζόμαστε για:
•     Άμεση απόσυρση των υπουργικών απόφασης για το νέο σχολείο, δημοτικό και νηπιαγωγείο.
    Ενιαία δημόσια δωρεάν δεκατετράχρονη εκπαίδευση (ενιαίο δωδεκάχρονο δημόσιο δωρεάν υποχρεωτικό σχολείο και δίχρονη υποχρεωτική προσχολική αγωγή και εκπαίδευση για όλα τα παιδιά 4 έως 6 στο δημόσιο Νηπιαγωγείο).
•       Μαζικούς μόνιμους διορισμούς, τώρα.
•       Καμιά απόλυση αναπληρωτή.
•       Κανένα εκπαιδευτικό στην ανεργία.
•       Στήριξη της Ειδικής Αγωγής.

Οι εκπαιδευτικοί της Π.Ε. υπερασπιζόμαστε το δημόσιο σχολείο.
Απαντάμε δυναμικά στην πολιτική διάλυσης της δημόσιας εκπαίδευσης από το Υπουργείο Παιδείας.

Συμμετέχουμε δυναμικά στην απεργιακή κινητοποίηση του Κλάδου την Πέμπτη 15/9/2016

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου