Δευτέρα 27 Μαρτίου 2017

Έρχονται Διοικητικοί υπάλληλοι σε θέσεις Διευθυντών Εκπαίδευσης και Περιφερειακών Διευθυντών


Την Παρασκευή πραγματοποιήθηκε επιστημονική ημερίδα  με θέμα "Επιλογή Στελεχών στην Εκπαίδευση: ∆ηµοκρατική ή Τεχνοκρατική Ανασυγκρότηση; Δίληµµα Ουσίας ή Άνευ Σηµασίας;"  από το Πρόγραµµα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Εκπαιδευτική Πολιτική & ∆ιοίκηση της Εκπαίδευσης» (ΕΠ∆Ε) του Τµήµατος Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστηµίου Αθηνών μαζί με την Επιστηµονική Εταιρεία Οργάνωσης & ∆ιοίκησης της Εκπαίδευσης (ΕΟ∆Ε).
Το alfavita.gr βρέθηκε στην εκδήλωση και μεταφέρει όλο το ρεπορτάζ από τις συζητήσεις και τις εισηγήσεις των ομιλητών
Άλλο ένα θέμα που προέκυψε στην εκδήλωση είναι σχετικά με την πρόταση που περιλαμβάνεται στο πόρισμα της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης (ΕΚΔΔΑ), η οποία είναι προϊόν αιτήματος του Υπουργείου Παιδείας για την δυνατότητα διεκδίκησης από διοικητικούς υπαλλήλους των θέσεων των Περιφερειών και Διευθυντών Εκπαίδευσης.
Ο Κώστας Παπαχρήστος (Πρώην Διευθυντή Σπουδών Π.Ε. και Σχολικού Συμβούλου) απευθυνόμενος προς τον διευθυντή της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης, αν υπάρχει αυτή η έκθεση.
Ο κ.Παπαδημητρίου απάντησε στην ερώτηση του Κώστα Παπαχρήστου επιβεβαιώνοντας την Έκθεση όπου η ομάδα που την δημιούργησε, ο πρώτος ήταν και συντονιστής. Ο κ.Παπαδημητρίου σημείωσε πως δεν αφορά τις σχολικές μονάδας αλλά τις κεντρικές δομές του Υπουργείου Παιδείας και τις περιφερειακές. 
"Υπάρχει πρόταση και έχει δοθεί εδώ και ένα μήνα" στο Υπουργείο Παιδείας τόνισε!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου