Δευτέρα, 19 Ιουνίου 2017

Διευκρινίσεις από Δ/νση ΠΕ :Η συνεδρίαση είναι ειδική και πραγματοποιείται άσχετα από την ύπαρξη απαρτίας ή όχι.

Διευκρινίσεις από Δ/νση ΠΕ :Η συνεδρίαση είναι ειδική και πραγματοποιείται άσχετα από την ύπαρξη απαρτίας ή όχι.


Από ενημερώσεις Διευθύνσεων Εκπαίδευσης, που προωθούν αιρετοί για να βοηθήσουν την ήδη περιπλεγμένη κατάσταση για την αυριανή μέρα, ενημερωνόμαστε ότι:

Η συνεδρίαση είναι ειδική και πραγματοποιείται άσχετα από την ύπαρξη απαρτίας ή όχι.

(ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΧΑΙΑΣ : Διευκρινίσεις σχετικά με τη διαδικασία έκφρασης γνώμης του συλλόγου διδασκόντων για τους υποψηφίους διευθυντές) Αγραπίδης Γ. Αντώνης

Επίσης απο την ίδια ενημέρωση:
2) Οι υποψήφιοι Διευθυντές δε συμμετέχουν καθόλου στην ειδική συνεδρίαση, ούτε για να εκφράσουν γνώμη για άλλον υποψήφιο από το ίδιο σχολείο.
3) Η συνεδρίαση είναι ειδική και πραγματοποιείται άσχετα από την ύπαρξη απαρτίας ή όχι.
4) Οι εκπαιδευτικοί που δηλώνουν κώλυμα (π.χ. λόγω συγγένειας) θα παραδώσουν υπεύθυνη δήλωση (π.χ. ότι είναι συγγενείς β΄ βαθμού με τον τάδε υποψήφιο) στον πρόεδρο κατά την έναρξη της συνεδρίασης και θα αποχωρήσουν.
5) Σε περίπτωση που κάποιος ορισμένος στον πίνακα ως πρόεδρος δηλώσει κώλυμα συμμετοχής (π.χ. γιατί είναι συγγενής με κάποιον υποψήφιο) ορίζεται αυτοδίκαια ως πρόεδρος, ο επόμενος αρχαιότερος, σύμφωνα με την ημερομηνία του ΦΕΚ διορισμού. Για το λόγο αυτό οι πίνακες που σας έχουν αποσταλεί είναι κατά ημερομηνία αρχαιότητας σύμφωνα με το ΦΕΚ. Κατά την έναρξη της συνεδρίασης ο νέος πρόεδρος δηλώνει την αιτία αποχώρησης του ορισμένου από τη Δ/νση προέδρου και ότι αναλαμβάνει ο ίδιος λόγω αρχαιότητας. Σε περιπτώσεις που οι επόμενοι εκπαιδευτικοί έχουν την ίδια ημερομηνία στο ΦΕΚ διορισμού θα πρέπει να γίνει επιτόπου κλήρωση στο σχολείο για να οριστεί ο πρόεδρος.

Η ανακοίνωση της ΔΟΕ( μπορείτε να τη διαβάσετε εδώ) για την ειδική συνεδρίαση του Σ.Δ ανέφερε ότι:


 Σε κάθε περίπτωση, για να πραγματοποιηθεί συνεδρίαση απαιτείται η συμμετοχή της πλειοψηφίας των μονίμων εκπαιδευτικών. Όταν η πλειοψηφία των εκπαιδευτικών της σχολικής μονάδας συμμετέχει στην απεργία-αποχή, δεν υπάρχει απαρτία  και καμία διαδικασία δεν μπορεί να υλοποιηθεί ούτε συμπληρώνονται φύλλα αποτίμησης.0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου