Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2019

Ενημέρωση συναδέλφων για τη Γεν. Συνέλευση και την ολομέλεια των προέδρων


Αναρτήθηκε από: Kapoulitsas Athanasios,  24 Οκτωβρίου 2019



Φλώρινα, 24 - 10 - 2019

Αριθ. Πρωτ. : 35


ΘΕΜΑ: «Ενημέρωση συναδέλφων για τη Γεν. Συνέλευση και την ολομέλεια των προέδρων»


Με θέματα όπως καθορίζονται με το υπ΄ αριθ. πρωτ.137/27 - 09 - 2019 έγγραφο της Δ.Ο.Ε που αφορούσε  στον Αγωνιστικό Προγραμματισμό του κλάδου και η οποία εισηγήθηκε στα Δ.Σ. για γενικές πανελλαδικά συνελεύσεις και το υπ΄ αριθ. πρωτ.33 έγγραφο του Συλλόγου μας,  πραγματοποιήθηκε στις 14 – 10 – 2019 έκτακτη γενική συνέλευση.

Η συνέλευση ξεκίνησε με τις τοποθετήσεις των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου και στη συνέχεια των υπολοίπων παρευρισκομένων συναδέλφων πάνω στις θέσεις – προτάσεις της Δ.Ο.Ε. Μετά από διαλογική συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων, αποφασίστηκε τελικά η στήριξη των θέσεων αυτών στην ολομέλεια των προέδρων των συλλόγων της χώρας, καθώς και η εξουσιοδότηση μιας σειράς δράσεων, και ενεργειών για όλα τα μείζονος σημασίας ζητήματα που πρόκειται να προχωρήσει η ομοσπονδία, με παρεμβάσεις και με τεκμηριωμένα επιχειρήματα προς το ΥΠΑΙΘ, προσδοκώντας την επίλυση των χρόνιων προβλημάτων του κλάδου.

Να θυμίσουμε ότι η συμμετοχή σε σχέση με προηγούμενες συνελεύσεις ήταν μεγαλύτερη αλλά όχι τέτοια ώστε να υπάρξει απαρτία και να   δίνεται στον σύλλογο η δυνατότητα ψήφου και λόγου, στην ολομέλεια.

Όσον αφορά τώρα στην ολομέλεια των προέδρων σας ενημερώνουμε ότι μετά από τις τοποθετήσεις του προέδρου της Δ.Ο.Ε και των αιρετών του Κ.Υ.Σ.Π.Ε τα θέματα που συζητήθηκαν και τοποθετήθηκαν συνάδελφοι άλλων συλλόγων ήταν :

1.H Αναγκαιότητα διορισμών μόνιμων εκπαιδευτικών που προκύπτει από την κάλυψη των αναγκών των σχολικών μονάδων σε εκπαιδευτικούς, με την πρόσληψη αναπληρωτών. Η καταγραφή των πραγματικών κενών των σχολικών μονάδων της χώρας έτσι ώστε το ΥΠΑΙΘ να προχωρήσει σε αυτούς.

2.Η πραγματοποίηση των 4.500 διορισμών στην Ειδική Αγωγή (δίχως καμία διευκρίνιση, μέχρι και σήμερα, για την κατανομή τους).

3.Η Εφαρμογή σε πλήρη έκταση της δίχρονης υποχρεωτικής προσχολικής αγωγής και εκπαίδευσης.

4.Η Απόσυρση άρθρων του «Αναπτυξιακού πολυνομοσχεδίου»(Ηλεκτρονική ψηφοφορία και παρέμβαση στα εσωτερικά των συλλόγων με στόχο τον έλεγχό τους).

5.Η Ανατροπή της παγίωσης των αρνητικών, για τη δημόσια εκπαίδευση, ρυθμίσεων, με στόχο την εξοικονόμηση προσωπικού.

6.Οι μοριοδοτήσεις σε νέα βάση ή πλαίσιο για τις μεταθέσεις και τις αποσπάσεις.

7.Η Δημιουργία πλαισίου αξιοκρατίας για την επιλογή στελεχών εκπαιδευσης(χωρίς τον έλεγχο των συμβουλίων από την εκάστοτε κυβέρνηση).

8.Η παρατεταμένη υποχρηματοδότηση της δημόσιας εκπαίδευσης.

9.Η εγκατάλειψη των κτηριακών υποδομών των σχολείων.

10.Η αξιολόγηση – αποτίμηση του εκπαιδευτικού έργου μέσω επιμορφώσεων των εκπαιδευτικών.

11.Η Δημιουργία ενός νομοθετικού(νομικού)προστατευτικού πλαισίου για τους εκπαιδευτικούς.

12.Η καθήλωση των μισθών και των συντάξεων(συνταξιοδοτικό).

13.Τα άνισα δικαιώματα μεταξύ αναπληρωτών και  μόνιμων  συναδέλφων.

14. Η κατάρτιση νέων πινάκων στη γενική αγωγή.

15.Η εργασιακή ανασφάλεια.

16.Οι συγχωνεύσεις και οι μετονομασίες τμημάτων που προκαλούν τη σύγχυση των επιστημονικών τους πεδίων.

17.Οι ανενεργές Δ.Υ.Ε.Π (δομές υποδοχής και εκπαίδευσης προσφύγων).

18.Η κατάργηση του  Α.Μ.Κ.Α των προσφυγόπουλων κ.ά.


Οι θέσεις της Δ.Ο.Ε είναι γνωστές, έτσι αναμένουμε σύντομα τις αποφάσεις της για τον αγωνιστικό προγραμματισμό και τις διεκδικήσεις του κλάδου.

Συνάδελφοι, αν και υπάρχει απαξίωση του μεγαλύτερου συνδικαλιστικού οργάνου, αυτού της Γεν. Συνέλευσης, το Δ.Σ του συλλόγου θα προσπαθεί και θα συνεχίζει να σας προσφέρει όσο το δυνατόν πιο έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση για θέματα, προβλήματα και αποφάσεις που αφορούν στον κλάδο μας.


Για το Δ.Σ. του Συλλόγου





         Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

  Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ




0 comments:

Δημοσίευση σχολίου