Πέμπτη 4 Μαΐου 2017

Τέλη Ιουνίου το σχέδιο ένταξης του συνόλου των νηπίων (4-6 ετών) στα νηπιαγωγεία

Τέλη Ιουνίου το σχέδιο ένταξης του συνόλου των νηπίων (4-6 ετών) στα νηπιαγωγεία



Σε συνέντευξή του στα "Νέα" ο Υπουργός Παιδείας Κ. Γαβρόγλου  ανέφερε ότι η ένταξη του συνόλου των νηπίων 4-6 ετών στη δομή της υποχρεωτικής πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης αποτελεί σημαντικό στοιχείο του συνολικού μεταρρυθμιστικού σχεδίου που το Υπουργείο θα  παρουσιάσει  τέλη Ιουνίου


Ερώτηση δημοσιογράφου:

Στα νηπιαγωγεία, χιλιάδες προνήπια μένουν εκτός προσχολικής αγωγής ή σε ιδιωτικές δομές επειδή ούτε η σημερινή κυβέρνηση ούτε οι προηγούμενες ικανοποίησαν το αίτημα για δίχρονη υποχρεωτική προσχολική αγωγή.

Υπουργός:
Η ένταξη του συνόλου των νηπίων 4-6 ετών στη δομή της υποχρεωτικής πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης αποτελεί σημαντικό στοιχείο του συνολικού μεταρρυθμιστικού σχεδίου που θα παρουσιάσουμε τέλη Ιουνίου. Στόχος μας είναι όχι μόνο να διευρυνθεί και να γενικευθεί η διετής υποχρεωτική φοίτηση των νηπίων Α’ και Β’ ηλικίας στην προσχολική αγωγή, αλλά και να εφαρμόσουμε αλλαγές στα αναλυτικά προγράμματα, εισάγοντας νέες εκπαιδευτικές μεθόδους. Είναι ένα θέμα που έχει αναδειχθεί πολιτικά από την προηγούμενη σχολική χρονιά μέσα από το περιεχόμενο του στόχου της 14χρονης υποχρεωτικής εκπαίδευσης. Επίσης, σας διαβεβαιώνω ότι στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας μας η ένταξη των προνηπίων στις δομές του δημόσιου νηπιαγωγείου έχει επιτευχθεί. Οπου υπάρχουν ακόμα δυσκολίες οφείλεται στην ανυπαρξία κατάλληλων υποδομών, αφού επί δεκαετίες δεν έγινε ο ανάλογος σχεδιασμός, παρά την ύπαρξη επί 30 χρόνια πακτωλού χρημάτων, τα οποία δεν αξιοποιήθηκαν από τις προηγούμενες κυβερνήσεις. Σε πιάνει η ψυχή σου όταν συνειδητοποιείς πόσο πολλά πράγματα θα μπορούσαν να είχαν γίνει όλα αυτά τα χρόνια, αλλά τα χρήματα εξανεμίστηκαν. Και τώρα κάποιοι έρχονται χωρίς ντροπή και ζητάνε και τα ρέστα! 

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου